28 januari 2021
Geplaatst door dewi

Conny Groot is wijkmanager van Overwhere - waar ook Kwadijkerpark onder valt. Meer dan wie dan ook weet zij wat er leeft in de wijk. Ze beschrijft de wijk als groen en erg divers; er is van alles wat. Van villa’s tot gestapelde woningbouw, van middelbare scholen tot verscheidene sportfaciliteiten en maar liefst drie winkelcentra: het Wormerplein en Leeuwerikplein en het indoor winkelcentrum aan de burgemeester Kooimanweg.

Al ruim zeven jaar zijn de werkzaamheden van Conny gemoeid met het reilen en zeilen van ‘haar’ wijk. “Ik ben de verbinder” vat ze bondig haar werk samen, “tussen bewoners onderling, het stadhuis en bewoners en externen en bewoners.” Dat doet ze samen met Team Overwhere, bestaande uit mensen uit verschillende vakgebieden) zoals collega’s van verschillende afdelingen binnen de gemeente, wijkagenten en de wijkadviseur van Clup welzijn. “Eens in de twee weken komen we samen. Dan vertelt iedereen vanuit z’n eigen discipline over hun ervaringen in de wijk. Zo komt de input van verschillende kanten. Dit betekent ook verschillende kwesties.”
Juist door de verscheidenheid duurt het wel even om in de functie van wijkmanager te groeien, vertelt Conny. Dat komt vooral omdat je als wijkmanager feitelijk het hele stadhuis moet kennen om met een bepaalde kwestie aan het juiste bureau te kloppen. “Alles is maatwerk, dat maakt mijn werk ook zo leuk!”

Betrokken bij bewoners
Als er iets schort gaat Conny graag op zoek naar de vraag achter de vraag. “Er is vaak een onderliggend vraagstuk waardoor iemand op een bepaalde manier reageert. Dat probeer ik dan te achterhalen. Het is in dit beroep daarom fijn als je goed met mensen om kan gaan.” Daarnaast denkt  ze mee – en adviseert - bij grotere vraagstukken vanuit de gemeente. Ze kent veel stakeholders in de wijk, maar ook ondernemers(verenigingen) en een aantal bewoners. “Er gebeurt veel in deze wijk, er zijn veel ontwikkelingen. Daar is vaak bewonersparticipatie bij nodig, dan ben ik de stem van de bewoners en gebruikers van Overwhere.”

Wonen in Kwadijkerpark
De kleinschalige woonwijk in Kwadijkerpark zal de eerste woonwijk zijn die Conny in zijn geheel opgeleverd ziet worden in Overwhere. “Dan begint ons werk feitelijk pas. Ervaring leert dat er bij een nieuwe wijk extra input is voor het wijkteam.” Pas wanneer een wijk gaat leven, zie je de dynamiek van de wijk.”
Conny eindigt enthousiast: “Kwadijkerpark is een erg mooi stukje Purmerend – zowel het park zelf als de ligging aan De Noord. Ik vind het hartstikke leuk dat we een mooie nieuwe wijk krijgen, en dat we daar nieuwe bewoners mogen verwelkomen. Ook in Purmerend is de vraag naar woningen namelijk zo ontzettend groot. Ik hoop dat ze zich allemaal erg welkom voelen.”

 Delen: