4 februari 2021
Geplaatst door dewi

Danielle van Zelst is senior persoonlijk begeleider bij De Prinsenstichting. Haar werkplek is midden in Kwadijkerpark op de Oockershoek 5. Vooralsnog begeleidt ze daar samen met haar team de zeven cliënten van deze woongroep. Over een paar weken verhuist de groep naar een nieuwe – zowel letterlijk als figuurlijk – omgeving, namelijk Kwadijkerpark 103. Verhuizen, dat doet de groep samen. Alle begeleiders zullen die dag aanwezig zijn om de overstap te maken naar het nieuwe ‘thuis’.

Wat doet een persoonlijk begeleider?
Danielle heeft veel ervaring in haar vak. Ze legt uit dat het als persoonlijk begeleider van belang is om de ondersteuningsvragen van de cliënt in kaart te brengen en daarbij de nodige contacten (gedragsdeskundige, dagbesteding, verwanten en collega’s) te onderhouden. “We bieden ondersteunende, activerende begeleiding en zorg. Hiernaast zijn er praktische taken die uitgevoerd moeten worden, denkend aan roosters maken en een jaaragenda.” Gepassioneerd voegt Danielle daaraan toe: “Ik doe dit werk nu al 26 jaar, en ik moet zeggen: het is het mooiste werk dat er is. Ik ga eigenlijk altijd met een voldaan gevoel naar huis. Ik werk in een hecht team én samen kunnen we dagelijks het verschil maken voor onze cliënten.”

 

Oockeshoek 5
Op de woongroep die Danielle begeleidt wonen mensen met een zware vorm van autisme. Het niveau verschilt per persoon maar toch is er goed contact onderling. “De groep klikt,” vertelt Danielle, “ook al zijn mensen met deze beperking van nature meer op zichzelf.” De groep reilt en zeilt met hulp van tien begeleiders. Zij verdelen hun werk in ochtend- en avonddiensten. “’S ochtends help je de cliënten de dag te beginnen - opstaan, aankleden, ontbijten, etc. – en ’s avonds met het afsluiten van de dag.  

 

Kwadijkerpark 103
De verhuizing ziet Danielle als een mooie kans om nog meer naar elkaar toe te groeien. “Niet alleen met collega’s van mijn groep, maar juist ook met begeleiders van andere groepen. Kwadijkerpark 103 geeft namelijk ruimte om meer samen te werken met “buur” groepen.” Er is een eigen ingang met een klein pleintje waar je elkaar kan ontmoeten, maar ook bewoners van andere groepen. “Ik denk dat je elkaar hierdoor op een mooi manier kan ondersteunen en een positieve sfeer kan creëren onderling.”


“Kwadijkerpark 103 is onwijs mooi, warm en ruimtelijk ingericht. We hebben zelfs een prachtig dakterras! Als ik vanuit mijn collega’s spreek: we hebben er zin in!”Delen: