13 februari 2021
Geplaatst door dewi

Sabrina woont én werkt in de wijk Overwhere. Ruim vijftien jaar geleden verhuisde Sabrina voor de liefde naar Overwhere. Haar destijds vriend – inmiddels man – woonde daar al. Inmiddels wilt Sabrina er niet meer weg; alles wat ze nodig heeft is op fiets- en/of loopafstand én er is veel groen.

In oecumenische basisschool De Klimop zit de buitenschoolse opvang Tinteltuin, waar Sabrina werkt. “Ik werk al elf jaar voor Tinteltuin”, vertelt Sabrina, “eerst als flexwerker op verschillende locaties en sinds vier jaar op deze locatie. Een band opbouwen met de kids is makkelijker als je je ‘eigen’ naschoolse opvang hebt – dat maakt het werk wel extra leuk.” Momenteel heeft De Klimop een dependance in Torenmolen, het buurtje naast Kwadijkerpark, naast het kinderdagverblijf aldaar. “Ik heb nog gewerkt op dat kinderdagverblijf, dan ging ik vaak met die kids het Kwadijkerpark in. Dat was altijd erg leuk!”

Jarenlang is Sabrina een betrokken buurtbewoner in Overwhere. Niet alleen heeft ze inmiddels al kilo’s aan zwerfafval geraapt, ze heeft ook de ‘Kidsclub’ helpen opstarten. “De Kidsclub was gericht op kinderen uit de buurt. Met een vast clubje ouders verzorgden we elke woensdagmiddag activiteiten voor de kinderen. De ene week was dit een creatieve bezigheid, de andere juist een sportieve (red. hier was  Dennis Bus van Spurd – zie deze blogpost ook bij betrokken).” Dit konden de enthousiaste buurtbewoners doen met een beetje financiële hulp van de gemeente. Sabrina heeft er nog veel leuke herinneringen aan: “Een herfstspeurtocht door de wijk, een ‘uilendag’ – waarbij iedereen een uil mocht vasthouden, meeloopdagen met wijkagenten.”

Door haar (vrijwilligers)werk komt Sabrina dikwijls bekenden tegen in de wijk; kinderen van de BSO en hun ouders. “Soms herkennen de kinderen van de naschoolse opvang me niet buiten de omgeving waarin ze gewend zijn met te zien. Vice versa natuurlijk wel!”

 Delen: