16 februari 2021
Geplaatst door dewi

Op 8 februari begon Prinsenstichting met de grootscheepse verhuizing van ruim 130 cliƫnten van hun woonplek in de oude paviljoens in Kwadijkerpark naar hun nieuwe woningen in hetzelfde park. Zoals te zien op de foto liet de verhuizing zich door de sneeuw niet tegenhouden. Eind deze week verwacht Prinsenstichting helemaal over te zijn naar de nieuwe locatie.

Niet alleen de drie woongebouwen zijn nieuw voor de bewoners; ook de vier onderkomens voor de dagbesteding zijn onlangs opgeleverd. De bouwstijl van alle nieuwbouw van Prinsenstichting is verwant met de Engelse “cottage stijl”. In de nieuwe woningen hebben alle cliënten een kamer met een eigen badkamer én de huiselijke woningen zijn ruimer dan de oude paviljoenen.

 

Eigen draai

Aan de woningen hebben de begeleiders en cliënten hun eigen draai kunnen geven. Er is tijdens het ontwerp en bouw zo veel mogelijk met hen afgestemd, rekening houden met de behoeftes en wensen van cliënten met verschillende achtergronden. Daarnaast zijn de gebouwen zo ingericht dat het voor medewerkers prettig is om er te werken. Het bieden van complexe zorg stelt hoge eisen aan de werkomgeving. Dat dit is gelukt laat persoonlijk begeleider Danielle merken tijdens een gesprek in de nieuwe woonkamer van haar woongroep: “Dit is zo’n fijne plek. Alles klopt – van huiskamer tot keuken. Van de kamers voor gesprekken met ouders tot de eigen kamers van de cliënten. Cliënten mochten zelf de kleur van hun eigen kamermuur kiezen. Super leuk!”

 

Voorzieningen voor buurtbewoners

De nieuwe dagbestedingslocaties staan in de noordpunt van het Kwadijkerpark . Hierdoor komt een mooi recreatiegebied in het verlengde van park de Noord beschikbaar. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom om gebruik te maken van de voorzieningen zoals het eetcafé, de boerderij, moestuin en houtkloverij. Zodra de coronamaatregelen het toelaten willen de dagbestedingslocaties nieuwe vormen van dienstverlening gaan aanbieden.

 

Op weg naar de verhuizing vertelden verschillende betrokkenen van Prinsenstichting hun verhaal. Deze serie vind je op onze serie onder ‘Verhalen van Prinsenstichting’ en werd oorspronkelijk gepubliceerd op de site van Prinsenstichting.Delen: