10 maart 2021
Geplaatst door admin

De afgelopen weken is er veel gebeurd in Kwadijkerpark. Zo is de Prinsenstichting heel druk geweest met de verhuizing. Alle bewoners zijn verhuisd naar een nieuw onderkomen binnen het park. Wat is het prachtig geworden! Daarnaast is er woensdag 17 februari jl. een live event geweest voor zowel de omwonenden van Kwadijkerpark als voor alle geïnteresseerden van de prachtige woningen die in de toekomst gerealiseerd gaan worden. Alle betrokken partijen zoals AM, Rochdale, De Prinsenstichting, RRog Stedenbouw en Landschap, Strootman Landschapsarchitecten en FKG Architecten hebben bijgedragen aan dit event.

Tijdens dit live event hebben zowel de projectontwikkelaar als de (landschap)architect en de stedenbouwkundige informatie gegeven over het plan Klein Geluk Kwadijkerpark. Open karakter, Solidair en Verbinden zijn de sleutelwoorden van deze toekomstige woonwijk. Het uitgangspunt is om het karakter en de functie van het park te behouden. De woningen zullen worden opgenomen in een glooiend landschap, waarbij rekening is gehouden met de natuur. Door gebruik te maken van een hoogteverschil in terras en park en slimme afscherming, zoals hagen, is naast een prachtig uitzicht ook aan privacy gedacht. Kleuren, (duurzame) materialen en de stijl van de woningen kwamen allemaal aan bod. De eerste conceptplattegronden werden getoond van zowel de eengezinswoningen als de twee-onder-een-kapwoningen maar ook van de Future Living woningen was een voorlopige indeling te zien.

Tijdens het event werd iedereen in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen via de chatfunctie en daar werd goed gebruik van gemaakt. Uit de gestelde vragen kunnen we concluderen dat veel geïnteresseerden erg enthousiast zijn en willen gaan voor een kans om in dit prachtige park, wat zorgt voor een vakantiegevoel, een nieuw thuis te vinden.

Maar voor het zover is moet er nog ontzettend veel gebeuren. De eerste sloopwerkzaamheden zullen naar verwachting starten in april 2021. In aanloop naar de start verkoop (indicatie: september 2021) zal er steeds meer informatie bekend worden. Denk hierbij aan plattegronden en koopsommen. De koopsommen zullen variëren in een bandbreedte van circa € 400.000,- tot € 700.000,- v.o.n.

Wanneer je je hebt aangemeld via de website wordt je automatisch op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen in Klein Geluk Kwadijkerpark en hoef je dus niets te missen. In de komende periode tonen we je de concept plattegronden en zijn wij benieuwd naar je woonwensen. Wij sturen je hiervoor graag een enquête en laten je weten wanneer de presale van de woningen zal starten. Ook zodra de start verkoop bekend is zul je hierover dan een bericht ontvangen.

Voor de huurwoningen zal Rochdale je te zijner tijd op de hoogte brengen van de procedure, fasering en prijzen van de sociale huurwoningen. De start van de verhuur wordt verwacht nadat de bouw is gestart en de appartementengebouwen en woningen in de afrondende fase zijn.

Bekijk het overzicht van gestelde vragen

De bewoners van de Prinsenstichting hebben inmiddels een nieuw thuis. Op naar de volgende fase, misschien wel een nieuw thuis voor jou!Delen: